18 de des. 2008

PROGRAMACIÓ HIVERN 2009

Ja pots consultar la programació del primer trimestre de l'any del QUI T'ENTENGUI QUE ET COMPRI. Et recordem que el primer programa de l'any és el dijous 8 de gener del 2009 a les 10:30h.

8/01/2009
EL JOVE DEL S. XXI
Quin és el retrat del jove actual? Quines són les necessitats que demana al seu pare i/o la seva mare? Quines són les dificultats que viu durant l’adolescència? Quina és la mirada més sana que necessita una persona adolescent? Quins permisos i límits necessita per ser una persona autònoma? L’objectiu de la primera intervenció de l’any és fer un decàleg del jove del s. XXI.
Professional: Imma Marrugat, psicòloga.

22/01/2009
PREVENCIÓ DROGODEPENDÈNCIES a nivell educatiu
Quina actitud han de prendre davant del consum de drogues? Com es pot tractar el tema de drogues amb els fills/es? Els missatges de prohibició són efectius? Com es treballa el continguts als centres d’educació secundària?
Professionals: Teresa Coll, professora de l’I.E.S. Eugeni d’Ors i referent del crèdit variable Drogues, què? i Marta Mestres, professora del Drogues, què? del mateix institut.

05/02/2009
BULLYING
Què és bullying? En què consisteix? Com és que es parla tant de bullying últimament? És un problema actual? Com es pot prevenir conductes violentes en les persones joves? En quines edats passa? Què poden fer mares i pares davant d’una actitud violenta del seu fill/a?
Professional: Laura Rucio, psicòloga especialista en adolescència i dinamitzadora de tallers de promoció de la salut als IES de Vilafranca del Penedès.

19/02/2009
NUTRICIÓ
Com és l’alimentació d’una persona adolescent? Quins són els beneficis d’una alimentació saludable? Com promoure bons hàbits alimentaris? Quin és el principal dèficit en l’alimentació d’una persona adolescent? Quins són els perills de les dietes per adolescents? Què pot fer un pare i una mare per la cura d'una bona alimentació?
Professional: Eulàlia Vidal, farmacèutica, especialitzada en Nutrició, professora de la Universitat Ramon Llull i membre de la taula municipal de nutrició i exercici físic.

05/03/2009
CULTE AL COS & CONSUM
Quins són els models de bellesa actuals en la nostra societat? Com afecta en el consum aquests models? Quins són els nous hàbits de consum de joves? Què significa el consum per un jove? Quina importància té el grup d’iguals?
Professional: Gabi Giralt, tècnica de Consum del Servei de Salut Pública i Consum.

19/03/2009
PREVENCIÓ DROGODEPENDÈNCIES a nivell clínic
Com es pot tractar el tema de drogues amb els fills/es? Quina és la millor actitud davant d’aquest tema? Quines són les senyals per detectar un consum problemàtic? Com es pot prevenir el consum de drogues en l’àmbit familiar?
Professional: Otger Ametller, psicòleg del Centre Atenció Seguiment Drogodependències d’Alt Penedès i Garraf (CASD).